Endre Røsjø øker sin eksponering i Com4. Foto: Eivind Yggeseth
Endre Røsjø øker sin eksponering i Com4. Foto: Eivind YggesethVis mer

Takket nei til 500 millioner

Endre Røsjø og gründerne bak Com4 takket nei da amerikanere ville kjøpe selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Com4 er i ferd med å fylle opp pengebingen for fjerde gang. I 2015 hentet selskapet inn 40 millioner kroner der mesteparten kom fra Endre Røsjøs Centennial. Det var, ifølge Finansavisen, selskapets tredje emisjon og priset selskapet til cirka 300 millioner kroner.

Nå henter selskapet inn nye 30 millioner kroner og som sist kommer brorparten av pengene fra Røsjø.

500 millioner

Han forteller at et amerikansk investeringsselskap nylig bød 500 millioner kroner for selskapet.

- Vi fikk inn bud på 500 millioner kroner fra noen sleipe amerikanere. De forsøkte å robbe oss på høylys dag. Heldigvis takket gründerne nei, forteller Endre Røsjø til Finansavisen.

- Det var imidlertid noen forutsetninger knyttet til oppkjøpet. I første omgang skulle vi få noen glassperler. Så, om jordens avstand til månen om tre år var lik det den er i dag og 150 andre kriterier skulle vi få det avtalte beløpet. De prøvde å robbe oss på høylys dag, fortsetter Røsjø.

Amerikanerne ønsket å få tak i teknologien Com4 har utviklet knyttet til tingenes internett.

Taper penger

Tallene fra IT-knøttet er foreløpig svært beskjedne. Ifølge Finansavisen endte omsetningen i fjor på 4,5 millioner kroner, en vekst på 150 prosent fra 2014. I samme periode mer enn doblet underskuddet seg, fra minus 5,6 millioner til minus 11,8 millioner.

Nå er selskapet i ferd med å få fart, ifølge nyansatt daglig leder Stein André Larner. Han sier til Finansavisen at omsetningen hittil i år er tredoblet i forhold til i fjor, men han venter ikke sorte tall på bunnlinjen med det første.

Andre økonominyheter:
Solgte palmeolje for 104 millioner kroner
Fjellhotell har tapt 83 mill. - sjefen måtte gå etter 17 år