Boris Johnson nye regjering:

Takket nei til ny post – går ut av regjeringen

Jeremy Hunt har valgt å takke nei til ny post i Boris Johnsons regjering. Nå deler den nye statsministeren ut toppjobbene.

TREKKER SEG: Jeremy Hunt har valgt å trekke seg etter at Boris Johnson tilbød han en annen posisjon i regjeringen. Foto. AP / NTB Scanpix
TREKKER SEG: Jeremy Hunt har valgt å trekke seg etter at Boris Johnson tilbød han en annen posisjon i regjeringen. Foto. AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nye statsministeren i Storbritannia Boris Johnson er i gang med å danne ny regjering, og på et tidspunkt var omkring halvparten av ministerne var borte.

Mange har fått sparken, men noen har også valgt å trekke seg.

En av dem er Storbritannias utenriksminister, Jeremy Hunt, som har valgt å trekke seg etter at Johnson tilbød ham en annen posisjon i regjeringen.

Sa nei til toppjobb

Hunt sto igjen som Johnsons siste utfordrer i kampen om partiledervervet og statsministerjobben. Da sistnevnte ville flytte Hunt fra toppjobben i utenriksdepartementet, valgte statsråden i stedet å gå av.

- Det ville vært en ære å fortsette arbeidet mitt i utenriksdepartementet, men jeg forstår at den nye statsministeren må få velge sitt lag. Boris Johnson tilbød meg en annen rolle, men etter ni år og over 300 regjeringsmøter er det på tide å vende tilbake til Parlamentet, der statsministeren vil ha min fulle støtte, skriver Hunt på Twitter onsdag kveld.

Hunt sier han har vært minister så lenge hans tre barn har levd, og etter å ha forsøkt å bli statsminister, er han nå klar for «den største utfordringen av dem alle - å være en god far».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer