Takket vennene for det fine livet

ÅSNES (Dagbladet): - Dere er hovedårsaken til at Jon-Ola hadde en fantastisk ungdomstid, sa faren Jostein Lie til 150 mennesker på klubbhytta til Flisa IL i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks av de sju guttene i russebilulykken spilte fotball i nærmiljøet, fem for Flisa og én for Kjellmyra. I går kveld var lagkamerater, venner og familie samlet på klubbhuset til Flisa.

- Jeg vil takke alle for støtten deres. Det betyr utrolig mye. Jeg håper dere som var vennene til Jon-Ola fortsatt vil komme innom oss. Han elsket klassen sin, og han hadde en vanvittig fin ungdomstid. Takk for alt han fikk oppleve, sa moren, som på eget initiativ reiste seg opp for å si noen ord.

Den korte, men sterke talen gjorde at folk ikke klarte å holde følelsene tilbake lenger. Da tok faren også ordet.

- Dere er hovedårsaken til hans fantastiske ungdomstid. Dere var nettverket hans og jeg vil takke dere, sa han.

Aldri det samme

Formann i Flisa IL, Gunnar Gundersen, sier at idretten ikke vil bli den samme igjen.

- Vi har mistet omtrent halve laget, sier han.

I går kveld hadde fotballgruppa planlagt en fest på klubbhytta, men etter fredagens ulykke ble det arrangert minnestund i stedet. Under seremonien tente spillerne på juniorlaget sju lys. Ett for hver av guttene i ulykken.

- Uansett hva vi sier, gjør eller tenker får vi ikke kameratene våre tilbake. Ting kommer aldri til å bli som det var torsdag kveld, sa Flisa-leder Tore Huuse Øwre.

Avlyser kamper

Idrettslaget har etter ulykken avlyst alle kamper og arrangementer, men har ikke lagt noen planer for hva som vil skje framover.

- Aktivitetene må i gang igjen, men ikke før tida er moden. Vi må fordøye sjokket først. Fotball er ikke det som står i fokus nå.

Gundersen mener fotballen likevel bør rulle igjen snart, da idretten er et nettverk mange unge og eldre i Åsnes setter spesielt pris på. Idretten engasjerer og knytter folk sammen.

- Vi har et miljø i idrettslaget som er usedvanlig viktig for mange her, sier formann Gundersen.