Takløse griser i Vikedal

Vinden kaster trærne rundt. Orkan på Utsira i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder fra ekstremværet? Send til Dagbladet med mms til 2400 eller i epost til 2400@dagbladet.no. Tips om hendelser knyttet til uværet sendes med sms til 2400, epost eller per telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): I hele natt har kysten opplevd kraftig vær og Rogaland er blant de værst ramte. Uværet, som har fått navnet «Per», nådde orkan-styke i natt ved både Utsira og Hellesøy. Vinden var da oppe i 70 knop, melder Stavanger Aftenblad.

Haugesund Lufthavn, Karmøy og Stord registrerte full storm, men ekstremvarslet Meterologisk Institutt sendte ut tidligere er nå trukket tilbake.

På Essostasjonen i Sola blåste i natt taket av bensinstasjonen, og en rekke veier har blitt holdt stengt.

Vinden ga også utfordringer for dyreholdet. I morgentimene blåste taket av et grishus i Vikedal. 200 griser ble takløse klokka 05.25 i morges. Brannvesenet rykket ut for å hjelpe bonden med å sikre bygget og dyrene i grishuset.

- Vi har fått mange meldinger om trær som sperret veier i natt. Vi regner med å få flere meldinger utover morgenen når folk våkner og skal ut med bilen, sier operasjonsleder Torgeir Stødle ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Stavanger Aftenblad.