MILLIONKOSTNADER: - Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MILLIONKOSTNADER: - Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Takras gir bils­kader for millioner

- Én bil fikk skader for 400 000 kroner, opplyser Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring.

Snø og is som faller fra hustak og treffer parkerte biler har denne vinteren ført til skader for flere millioner kroner.

De uvanlig store snømengdene i Sør-Norge i vinter har også ført til langt flere og større bilskader enn normalt. Forsikringsselskapet Tryg opplyser har fått inn 100 snøskader så langt i år, noe som er en økning på hele 30 prosent fra samme periode i fjor.

- Totalskadd

- Når tung snø og is faller fra stor høyde og treffer en bil med voldsom kraft, blir skadene ofte omfattende.

- En bil som sto parkert ved en idrettshall på Østlandet nylig fikk skader for vel 400 000 kroner da takraset traff biltaket og frontruta. Bilen ble totalskadd.

- Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring.

Bileiers plikt

De fleste ulykkene selskapet har registrert har skjedd i tettbebygde strøk, bygater, bakgårder og parkeringsplasser. Men det er også registrert bilskader etter takras utenfor private hjem.

- Mange tror at huseier automatisk er ansvarlig for slike bilskader, men det er ikke alltid at takras skyldes uaktsomhet fra huseier. Bileier har også en plikt til å vurdere rasfaren, understreker Tennefoss.