Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Takras gir bils­kader for millioner

- Én bil fikk skader for 400 000 kroner, opplyser Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring.

MILLIONKOSTNADER: - Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MILLIONKOSTNADER: - Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snø og is som faller fra hustak og treffer parkerte biler har denne vinteren ført til skader for flere millioner kroner.

De uvanlig store snømengdene i Sør-Norge i vinter har også ført til langt flere og større bilskader enn normalt. Forsikringsselskapet Tryg opplyser har fått inn 100 snøskader så langt i år, noe som er en økning på hele 30 prosent fra samme periode i fjor.

- Totalskadd

- Når tung snø og is faller fra stor høyde og treffer en bil med voldsom kraft, blir skadene ofte omfattende.

- En bil som sto parkert ved en idrettshall på Østlandet nylig fikk skader for vel 400 000 kroner da takraset traff biltaket og frontruta. Bilen ble totalskadd.

- Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring.

Bileiers plikt

De fleste ulykkene selskapet har registrert har skjedd i tettbebygde strøk, bygater, bakgårder og parkeringsplasser. Men det er også registrert bilskader etter takras utenfor private hjem.

- Mange tror at huseier automatisk er ansvarlig for slike bilskader, men det er ikke alltid at takras skyldes uaktsomhet fra huseier. Bileier har også en plikt til å vurdere rasfaren, understreker Tennefoss.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!