Takras gir bils­kader for millioner

- Én bil fikk skader for 400 000 kroner, opplyser Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring.

MILLIONKOSTNADER: - Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MILLIONKOSTNADER: - Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Snø og is som faller fra hustak og treffer parkerte biler har denne vinteren ført til skader for flere millioner kroner.

De uvanlig store snømengdene i Sør-Norge i vinter har også ført til langt flere og større bilskader enn normalt. Forsikringsselskapet Tryg opplyser har fått inn 100 snøskader så langt i år, noe som er en økning på hele 30 prosent fra samme periode i fjor.

- Totalskadd

- Når tung snø og is faller fra stor høyde og treffer en bil med voldsom kraft, blir skadene ofte omfattende.

- En bil som sto parkert ved en idrettshall på Østlandet nylig fikk skader for vel 400 000 kroner da takraset traff biltaket og frontruta. Bilen ble totalskadd.

- Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring.

Bileiers plikt

De fleste ulykkene selskapet har registrert har skjedd i tettbebygde strøk, bygater, bakgårder og parkeringsplasser. Men det er også registrert bilskader etter takras utenfor private hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer