Takseringsforbundet følger med på Langemyhr

Og byggemesterkollegaene vil kaste ham ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Byggmester Harald Langemyhr meldte seg ved midnatt for politiet.

Han framstilles for varetektsfengsling i morgen, og i dag har han sittet i innledende avhør i saken.

Langemyhr er siktet for bedrageri mot Oslo Kommune for totalt 28 millioner kroner. Av dette skal 17,9 millioner ha blitt utbetalt.

Men Langemyhr er ikke bare byggmester. Han er også takstmann, og medlem av Norges TakseringsForbund. 

- Eventuelle eksklusjonssaker skjer ofte når vi får klager, sier Arne Støbakk, administrerende direktør i Norges TakseringsForbund, til Dagbladet.no.

Et enstemmig styre i Tønsberg byggmesterlaug innstilte ifølge VG i går på at Langemyhr må kastes ut av Byggmesterforbundet. Blir eksklusjonen stadfestet, miste Langemyhr retten til å markedsføre seg som medlem av forbundet.

- Det han er beskyldt for å ha gjort, berører mer direkte hans virke som byggmester enn som takstmann. Han har i realiteten vært passiv som takstmann de siste årene også, men vi følger nøye med, det gjør vi, sier Støbakk.

Han sier også at Norges TakseringsForbund vil avvente en eventuell dom i saken før de foretar seg noe.

BYGGMESTER OG TAKSTMANN: Harald Langemyhr meldte seg i natt. Foto: Tønsbergs Blad
BYGGMESTER OG TAKSTMANN: Harald Langemyhr meldte seg i natt. Foto: Tønsbergs Blad Vis mer

- Det er fortsatt noe som heter at ingen er skyldig før de er dømt her i landet, så vi må avvente våre vurderinger i saken i påvente av en eventuell avgjørelse i retten, sier Støbakk.

- Jeg må si at det er en holdning jeg liker bedre enn byggemesternes, sier John S. Gulbrandsen, Langemyhrs forretningsadvokat, til Dagbladet.no.

Med Harald Langemyhr er fire personer i selskapet Byggmester Harald Langemyhr nå fengslet. Selskapet drives allikevel videre, med noe begrenset aktivitet, ifølge Gulbrandsen.

Takseringsforbundet følger med på Langemyhr