TAKSTMANN TILTALT: Tiltalen omfatter bedrageri for 44 millioner og også forsøk på bedrageri på 51 millioner kroner. I forbindelse med utferdigelse av takstene er den 51 år gamle mannen også tiltalt for korrupsjon, opplyser førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
TAKSTMANN TILTALT: Tiltalen omfatter bedrageri for 44 millioner og også forsøk på bedrageri på 51 millioner kroner. I forbindelse med utferdigelse av takstene er den 51 år gamle mannen også tiltalt for korrupsjon, opplyser førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIXVis mer

Takstmann (51) tiltalt for millionbedrageri av banker

Utferdiget uriktige takster og verdivurderinger, ifølge tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim har tiltalt en takstmann for medvirkning til bedrageri av flere banker for til sammen 44 millioner kroner.

Tiltalen omfatter også forsøk på bedrageri på 51 millioner kroner. I forbindelse med utferdigelse av takstene er den 51 år gamle mannen også tiltalt for korrupsjon, opplyser førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim.

Over flere år skal takstmannen ha medvirket til bedragerier av flere banker ved blant annet å utferdige uriktige takster og verdivurderinger for flere eiendommer for det Kavlie omtaler som hovedmennene i saken.

- Hovedmennene skal ha forledet de fornærmede til å utbetale lån basert på blant annet de nevnte uriktige takstene og verdivurderingene. Bankenes sikkerhet fremstod derfor som vesentlig bedre enn den i realiteten var, opplyser Kavlie.

Rettssaken mot takstmannen kommer opp etter sommeren i år.

Enkelte av hovedmennene i bedragerisaken har tidligere vært behandlet i Oslo tingrett, mens ytterligere saker er berammet for Oslo tingrett til våren.

(NTB)