Taktekker dømt igjen

Taktekkeren Cato Oliversen er dømt til å betale jusprofessor Henning Jakhelln 170 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professoren og hans kone følte seg lurt av Oliversen etter at han fikk i oppdrag å legge om taket på huset i Bærum i fjor. Nå har de fått medhold i Asker og Bærum tingrett, som fastslår at Oliversen ikke gjorde en forsvarlig jobb.

-  Vi har fått en klar vurdering av hans totalt manglende kvalifikasjoner, sier Jakhelln, som er arbeidsrettsekspert.

Bedrageridømt

Dagbladet har satt søkelyset på Oliversens håndverksfirma. Han er anmeldt en rekke ganger, og ble i 2001 dømt for bedrageri. I fjor ble han anmeldt av et ektepar i Oslo, som mente Oliversen hadde bedratt dem for 570 000 kr.

Saken ble henlagt etter bevisets stilling.På samme tid i fjor fikk taktekkeren 180 000 kr på forskudd for arbeidet han skulle utføre for Jakhelln. De klaget på jobben, og nektet å betale restsummen. Da saksøkte Oliversen dem. Jakhelln svarte med et motsøksmål, og før påske møttes de i retten.

-  Jeg er fornøyd. Det startet med at Oliversen krevde min klient for 100 000 kroner, men Jakhelln ble tilkjent 170 000 kroner, pluss saksomkostninger, sier advokat Alf Marcus Wiegaard.

-  Spolerte bevis

Jakhelln ble også tilkjent sine saksomkostninger. Professoren krevde opptil 283 000 kroner, men retten mente at Oliversen måtte få betalt for å ha revet det gamle taket. Oliversen mener Jakhelln spolerte bevis, fordi de nektet ham å ferdigstille taket.

-  De fikk ikke det de opprinnelig krevde, så jeg sparte penger på dette, sier Oliversen.

Jakhelln anmeldte også taktekkeren for bedrageri. Denne saken er under etterforskning.