Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tale og data i samme pakke

Trenden innen produksjon av tele- og dataprodukter er å integrere tale og data mest mulig i små, lette, rimelige og brukervennlige mobiltelefonenheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når man har strukket seg maksimalt innenfor disse områdene, er det i tillegg om å gjøre å lansere nye moteriktige og dynamiske designer på telefonene.

Dette er inntrykket som sitter igjen etter et besøk hos de ledende tele- og dataleverandørenes produktlansering i Oslo i går.

Sikker på fjellet

Når det gjelder brukervennlighet er det gode nyheter i vente. Ifølge markedssjef i NetCom, Anders Aagesen, vil det i 1998 komme et nytt satellittbasert system, IRIDIUM, som kombinerer både GSM-nettet og satellittkommunikasjon. Dette innebærer at man med en liten mobiltelefon kan kommunisere fra alle verdens kanter. Telefonen vil ha direktekontakt med 66 satellitter som kretser rundt jorda i lave baner når brukeren befinner seg utenfor rekkevidde av GSM-systemet.

Reint praktisk er dette godt nytt for hjelpekorpsene som patruljerer påskefjellet. Også NORAD og andre som jobber på steder uten telenett vil kunne dra nytte av et slikt system.

Ett nummer

I april vil selskapet sette i gang et pilotprosjekt med universalnummer, tilsvarende Telenors alfanummer. Dette betyr at du har ett personlig telefonnummer som fungerer for hjemmetelefonen, mobiltelefonen og jobbtelefonen. Med et universalnummer kan brukeren styre hvilke telefoner som skal få ringesignalet først, før det viderekobles. Prioriteringsrekkefølgen kan videre endres etter de ulike tidene på døgnet. Samtidig vil man bedre kunne styre tilgjengeligheten sin gjennom en personlig kode.

De som er utstyrt med denne koden vil komme igjennom, mens alle andre automatisk blir satt over til for eksempel en telefonsvarer.

Vibrator

Nå ser det også ut til at problemet med mobiltelefoner som ringer overalt til alle døgnets tider er over. Med et vibrerende batteri kan man ganske enkelt koble ut ringesignalet og likevel vite når noen ringer. Det er bare å svare når det kribler i buksa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media