Talentene som forsvant

Gode Oslolag herjer på Norway Cup. Men hvor blir det av dem siden?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Entusiasmen og spillegleden som har preget de suverene vinnerlagene fra blant annet Holmlia under Norway Cup, kan neppe gjengis i en avisartikkel. De voksne rundt taperlagene har ikke greid å skjule sin begeistring for spilleferdighetene til knøttene på drabantbylagene, som har foreldre fra de fleste nasjonaliteter. Til tross for dette har Norges hovedstad overraskende få spillere på landslagsnivå.

I går ga regjeringen en halv million kroner til fargerik fotball under Norway Cup. En del av folkegaven til kronprinsparet går også nettopp til et liknende prosjekt i Haugesund, til fotballklubben Vard. Selv om det er en merkbar satsning og velvilje fra Fotballforbundet, klubbene og ildsjelene, så forsvinner mange talenter i overgangen fra junior til seniorlagene. For å kunne ivareta talentutviklingen i norsk fotball, er det behov for mer innsikt og kunnskap om spillernes bakgrunn og den psykiske støtten juniorspillerne er avhengige av. Lenge før det ble «in» med fargerik fotball, har Oslo hatt massevis av talenter på smågutte- og juniorlagene - som ikke kom lenger. Hadde den samme velviljen vært der den tida det myldret av gode unge spillere fra drabantbyene, kunne flere foreldre ha sittet på tilskuerbenken under en fotballkamp istedenfor på tilhørerbenken i en rettssal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer