Tåler atomangrep og kan fly tre dager i strekk. Slik er Donald Trumps «dommedagsfly»

Det myteomspunne flyet kan både tåle og beordre atomangrep.

«DOMMEDAGSFLYET»:Dette flyet skal sikre USAs president og øverste ledelse under et dommedagsscenario. Bildet viser tidligere forsvarsminister Donald H. Rumsfeld (til venstre med ryggen til) under en telekonferanse med Pentagon, der han diskuterte situasjonen i Irak i 2004. Foto: David Hume Kennerly/AP/NTB Scanpix
«DOMMEDAGSFLYET»:Dette flyet skal sikre USAs president og øverste ledelse under et dommedagsscenario. Bildet viser tidligere forsvarsminister Donald H. Rumsfeld (til venstre med ryggen til) under en telekonferanse med Pentagon, der han diskuterte situasjonen i Irak i 2004. Foto: David Hume Kennerly/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mytene rundt det topphemmelige «dommedagsflyet» er mange og faktagrunnlaget for de som vil lære mer er tynt. For amerikanske myndigheter snakker så godt som aldri offentlig om det. Men det er ingen tvil om at flyet finnes.

Eller rettere sagt flyene.

Totalt fire omfattende ombygde Boeing 737, spesifikt Boeing 747 200E-4B utført etter samme modell som det mer kjente Air Force One, står klare til å fungere som USAs «flyvende Pentagon» i tilfelle atomkrig – eller andre gigantiske katastrofer.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer