Taler Solberg midt imot: - Norge skal ikke ta imot båtmigranter

Erna Solberg sier Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg om båtmigranter ikke representerer regjeringens politikk. Listhaug står på sitt.

STÅR PÅ SITT: Sylvi Lishaug (FrP) har fått krass kritikk fra statsminister Erna Solberg etter at hun postet et innlegg på Facebook om at «Norge skal ikke ta imot båtmigranter». Reporter: Trym Mogen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsminister Erna Solberg reagerer på uttalelsene Sylvi Listhaug og Siv Jensen har kommet med om båtflyktninger og «snikislamisering».

På valgkampturné i Tromsø trekker statsministeren overfor Aftenposten fram Sylvi Listhaugs omdiskuterte Facebook-innlegg om båtmigranter.

Torsdag la Listhaug ut et innlegg på Facebook med et bilde av en båt på rolig sjø, og teksten «Norge skal ikke ta imot båtmigranter - lik og del». Facebook-innlegget har blitt møtt med krass kritikk fra flere fronter.

Står på sitt

Solberg understreker mandag at Listhaugs bilde ikke representerer regjeringens politikk. Listhaug taler sjefen midt imot.

- Vi skal ikke ta imot båtmigranter til Norge. Det vi er enig om er at vi skal ta imot kvoteflyktninger, og gjør det blant annet fra Libya. Vi ønsker å stanse båttrafikken over. Fordi vi vet det kan føre til at flere liv går tapt. Vi ønsker at båtene returneres til Afrika. Om båtene går til Europa eller at Norge tar dem imot kan føre til at flere tar sjansen, betaler kyniske menneskesmuglere og at liv går tapt. Det er det vi ikke ønsker, sier hun til Dagbladet etter en opphetet omsorgsdebatt med Bjørnar Moxnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.