Taliban: - Allah er fornøyd

Mens verden fordømmer Taliban-regimets sprengning av Buddha-statuene, er landets åndelige leder tilfreds. Etter sprengningen begynte det nemlig å regne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den åndelige lederen Mullah Mohammad Omar, betyr gårsdagens regn at Allah er fornøyd med afghanernes ødeleggelse av de mer enn 1500 år gamle kulturskattene. Sprengingen av de to Buddha-statuene er tydelig en slags moderne form for regndans, skal man tro mullahen.

- Vi ødela avgudsbildene, og Allah har sendt oss regn, lød Mohammad Omars korte oppsummering av situasjonen i dag.

Ofring tross sult

Den verste tørken på 30 år har tvunget tusener av afghanere på flukt, og ifølge FN lider rundt en million mennesker nord i landet av sult.

Mohammad Omar har tidligere gitt ordre om at 100 kuer skulle slaktes som sonoffer for at statuene var blitt stående altfor lenge. Utenlandske bistandsarbeidere mener på sin side at tørken og hungersnøden helst bør bekjempes med mer jordnære og praktiske midler.

FNs kulturorganisasjon UNESCO mottar stadig meldinger som bekrefter at ødeleggelsen av kulturminner i Afghanistan går videre.

Blant annet skal fanatiske islamister ha knust alle skulpturer de kom over i nasjonalmuseet i landets hovedstad Kabul.

(Dagbladet.no/NTB)

<B>OFRET: </B>Taliban-regimet i det sultrammede landet slaktet i går 100 kuer som sonoffer for at statuene var blitt stående altfor lenge.