FOLKETOMME GATER:  Afghanske regjeringssoldater sperrer en av innfartsveiene til provinshovedstaden Kunduz mandag etter at Taliban angrep byen fra minst tre steder klokka 03 natt til mandag, og har tatt kontroll over et sykehus. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
FOLKETOMME GATER: Afghanske regjeringssoldater sperrer en av innfartsveiene til provinshovedstaden Kunduz mandag etter at Taliban angrep byen fra minst tre steder klokka 03 natt til mandag, og har tatt kontroll over et sykehus. Foto: Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Taliban angrep klokka 03 - overtok sykehus

Harde kamper i Kunduz i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban melder at gruppen har tatt kontroll over et sykehus med 200 sengeplasser i provinshovedstaden Kunduz nord i Afghanistan.

Taliban gikk tidlig mandag morgen i gang med en større offensiv og nærmet seg den strategisk viktige byen fra tre ulike retninger. Hundrevis av opprørere deltar i kampene, ifølge afghansk politi.

I en Twitter-melding skriver Talibans talsmann Zabihullah Mujahid at gruppen har inntatt et sykehus sør i byen.

Opprørsbevegelsen har oppfordret byens innbyggere til å holde seg inne for ikke å bli skadd, og ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP ligger byens gater øde.

Meldingen om at et sykehus er overtatt av opprørerne, øker frykten for at deler av byen kan komme under Talibans kontroll.

Det er ikke kjent hvilket sykehus det dreier seg om, men at det er et sykehus som har vært av myndighetene.

Volden har de siste årene eskalert nord i Afghanistan, og siden april har Kunduz-provinsen vært åsted for de fleste store angrepene.

Kunduz-provinsen med om lag en million innbyggere grenser mot Tajikistan.

(NTB).