FLERE ANGREP:  Politiet i den afghanske byen Jalalabad fikk mye å gjøre i dag. Først ble en bombe sprengt like ved en politistasjon. LItt seinere angrep Taliban en NATO-base i byen. foto: Nisar Ahmad/Ap/Scanpix
FLERE ANGREP: Politiet i den afghanske byen Jalalabad fikk mye å gjøre i dag. Først ble en bombe sprengt like ved en politistasjon. LItt seinere angrep Taliban en NATO-base i byen. foto: Nisar Ahmad/Ap/ScanpixVis mer

Taliban-angrep mot NATO-base i Afghanistan

Skjøt åtte raketter inn i en NATO-base ved flyplassen i Jalalabad i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ble skadd i angrepet, som kommer bare to uker etter at de militante islamistene i Talibans pakistanske avlegger slo til mot flyplassen i Karachi i nabolandet Pakistan.

Afghansk Taliban tok på seg ansvaret for angrepet mot basen som drives av amerikanske styrker. Størsteparten av de utenlandske soldatene skal etter planen forlate Afghanistan i løpet av året, og afghanske sikkerhetsstyrker må dermed hanskes med opprørerne på egen hånd.

I et annet angrep i Jalalabad ble minst fire personer drept, blant dem en polititjenestemann, da en bombe eksploderte ved en av politiets kontrollposter.
(NTB)