Taliban-angrep mot NATO-base i Afghanistan

Skjøt åtte raketter inn i en NATO-base ved flyplassen i Jalalabad i Afghanistan.

FLERE ANGREP:  Politiet i den afghanske byen Jalalabad fikk mye å gjøre i dag. Først ble en bombe sprengt like ved en politistasjon. LItt seinere angrep Taliban en NATO-base i byen. foto: Nisar Ahmad/Ap/Scanpix
FLERE ANGREP: Politiet i den afghanske byen Jalalabad fikk mye å gjøre i dag. Først ble en bombe sprengt like ved en politistasjon. LItt seinere angrep Taliban en NATO-base i byen. foto: Nisar Ahmad/Ap/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingen ble skadd i angrepet, som kommer bare to uker etter at de militante islamistene i Talibans pakistanske avlegger slo til mot flyplassen i Karachi i nabolandet Pakistan.

Afghansk Taliban tok på seg ansvaret for angrepet mot basen som drives av amerikanske styrker. Størsteparten av de utenlandske soldatene skal etter planen forlate Afghanistan i løpet av året, og afghanske sikkerhetsstyrker må dermed hanskes med opprørerne på egen hånd.

I et annet angrep i Jalalabad ble minst fire personer drept, blant dem en polititjenestemann, da en bombe eksploderte ved en av politiets kontrollposter.
(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer