En i utgangspunktet fredelig demonstrasjon eskalerte til et dødelig angrep mot FNs hovedkvarter i Mazar-e Sharif i Afghanistan i dag. Minst sju FN-ansatte, deriblant en norsk offiser, ble drept. Foto EPA/S. SABAWOON/SCANPIX
En i utgangspunktet fredelig demonstrasjon eskalerte til et dødelig angrep mot FNs hovedkvarter i Mazar-e Sharif i Afghanistan i dag. Minst sju FN-ansatte, deriblant en norsk offiser, ble drept. Foto EPA/S. SABAWOON/SCANPIXVis mer

Taliban bak angrepet i Mazar-e Sharif

Har påtatt seg ansvaret for FN-angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet kom i kjølvannet av en demonstrasjon mot at en pastor i USA har brent Koranen, og ifølge en guvernør ble demonstrasjonen «infiltrert» av militante opprørere.

Kampene varte i tre timer, og i løpet av denne tiden ble det meldt om både skyting og eksplosjoner i FN-hovedkvarteret. En del av bygningskomplekset brant ned.

Ifølge en talsmann for politiet tok demonstranter våpen fra vaktene ved FN-hovedkvarteret og rettet dem mot FN-ansatte.

Mazar-e Sharif er ett av sju områder i Afghanistan der det er meningen at afghanske styrker skal overta ansvaret for sikkerheten fra 1. juli. Byen er regnet som relativt fredelig, og utenlandske styrker har vært mindre synlige her enn andre steder i Afghanistan.

(NTB)