Taliban bekrefter at lederen er drept i amerikansk droneangrep

Høytstående Taliban-kommandør bekrefter.

INGEN DIALOGENS MANN: Da mulla Mansour tok over som Taliban-leder, trodde mange han var en dialogens mann. I stedet har han gjentatte ganger nektet å gå i fredssamtaler med den afghanske regjeringen. Foto: AP/Rahmat Gul
INGEN DIALOGENS MANN: Da mulla Mansour tok over som Taliban-leder, trodde mange han var en dialogens mann. I stedet har han gjentatte ganger nektet å gå i fredssamtaler med den afghanske regjeringen. Foto: AP/Rahmat Gul Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bekreftelsen på at Talibans leder mulla Akthar Mohammad Mansour er drept i et amerikansk droneangrep kom søndag formiddag, etter at et annet høytstående Taliban-medlem noen timer i forveien avviste overfor Reuters at Mansour var blitt drept.

Lørdag opplyste kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon at Mansour trolig var blitt drept i angrepet.

- Trolig drept Mansour var målet for et droneangrep lørdag morgen i et avsidesliggende område i Pakistan ved grensen til Afghanistan, ifølge Pentagon.

Forsvarsdepartementets talsmann Peter Cook sier at det fortsatt jobbes med å slå fast om Mansour faktisk ble drept, men en anonym kilde i Pentagon sier at det er sikkert at Taliban-lederen døde i angrepet, sammen med en annen Taliban-kriger. Ifølge kilden ble ingen sivile drept.

Også i desember ble det meldt at Mansour var drept. Andre Taliban-ledere har tidligere blitt hevdet drept, mens det i ettertid har vist seg at de er i live.

Obama ga grønt lys Også en uttalelse fra Afghanistans regjering tyder på at Mansour nå faktisk er død.

- Natt til søndag fikk Afghanistans regjering melding fra amerikanske tjenestemenn, og det er svært sannsynlig at han er blitt drept, heter det i en uttalelse fra Afghanistans regjering, gjengitt av Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer