Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban beskyldes for å ha massakrert 600 sivile

KABUL (NTB-AFP): Taliban massakrerte opp til 600 sivilpersoner i det nordvestlige Afghanistan da de trakk seg tilbake fra området i forrige uke, ifølge en talsmann for opposisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban-styrkene omringet og drepte lokalbefolkningen som en hevnaksjon da de ble presset ut av Faryab-provinsen, ifølge en talsmann for den tidligere regjeringen i Kabul.

- Taliban ble presset ut av Qaysar-distriktet i Faryab-provinsen i begynnelsen av måned, men før de trakk seg ut drepte de 600 mennesker, deriblant kvinner, barn og eldre, ifølge talsmannen Abdullah. Han er en nær medarbeider til tidligere hærsjef Ahmad Shah Masood, som er en innbitt motstander av det sterkt fundamentalistiske talibanregimet i Kabul.

Det var ingen uavhengig informasjon om massakren, men FN har nylig dokumentert massedrap på sivile i Afghanistan - ovegrep begått både av Taliban og deler av opposisjonsstyrkene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!