Taliban drepte 25 i Afghanistan - fredsavtale i fare

To angrep i dag.

RYKKET UT: Afghanske sikkerhetsstyrker på åstedet for et av de to selvmordsangrepene i dag - like ved forsvarsdepartementet i Kabul. Foto: AFP / NTB scanpix
RYKKET UT: Afghanske sikkerhetsstyrker på åstedet for et av de to selvmordsangrepene i dag - like ved forsvarsdepartementet i Kabul. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I alt 25 personer ble drept i to angrep i Afghanistan lørdag, hvorav ett skjedde i hovedstaden Kabul. Angrepene setter de planlagte fredssamtalene mellom regjeringen og Taliban i mars i fare.

Taliban har tatt på seg ansvaret for det ene angrepet, som skjedde nær forsvarsdepartementet i sentrum av Kabul.

- Tolv personer, blant dem to afghanske soldater, ble drept, og åtte andre ble såret, sier departementet i en uttalelse.

Politisjefen i Kabul hadde tidligere sagt at ni personer ble drept og 13 såret i angrepet.

En selvmordsbomber kom til stedet til fots og utløste eksplosjonen idet kontorene stengte for dagen.

Tidligere lørdag ble et marked i Asadabad, hovedstaden i Kunar-provinsen, angrepet av en selvmordsbomber på motorsykkel. 13 personer ble drept og minst 39 ble såret. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for dette angrepet.

Analytikere har tidligere observert at Taliban trapper opp sine angrep i hjertet av hovedstaden i forkant av planlagte fredsforhandlinger med den vestligstøttede regjeringen i Kabul for å øke sin innflytelse. Gruppen har kjempet et blodig opprør mot myndighetene i over 14 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer