Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Taliban får forsyninger fra Pakistan

Taliban-militsen får forsyninger, blant annet militære varer, fra Pakistan, hevder amerikanske kilder overfor avisen Washington Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også representanter for Nordalliansen kommer med slike påstander.

Ifølge anonyme tjenestemenn blir militære forsyninger, ammunisjon og drivstoff sendt ut med hjelp av elementer i den pakistanske regjeringen. De sier handelen foregår med tillatelse fra Pakistans etterretningstjeneste ISI.

Handelen foregår ifølge kildene om natten, og varene blir sendt fra den pakistanske byen Quetta til grenseposten Chaman og videre til Kandahar, som er Talibans maktbase.

Den afghanske opposisjonens utenriksminister Abdullah Abdullah sa på en pressekonferanse torsdag at ISI fortsatt gir støtte til Taliban-militsen.

- Det er mange tjenestemenn i ISI som støtter Taliban og Osama bin Laden. De vil fortsette å hjelpe dem så mye som mulig, sa Abdullah. Han sa det ikke hadde hatt noen effekt at ISI-sjefen Mahmood Ahmed fikk sparken for kort tid siden.

FNs sikkerhetsråd vedtok en resolusjon i desember i fjor som forbyr våpenoverføringer til Afghanistan eller Talibanmilitsen.

(NTB-AFP-DPA)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!