- Taliban flykter fra Swat-dalen

Barberer skjegget og forlater området, ifølge militæret.

- FLYKTER:  Et medlem av den pakistanske hæren har tatt oppstilling i Swat-dalen. Taliban er nå iferd med å forlate området, heter det i en uttalelse. Foto:    REUTERS/Ali Imam
- FLYKTER: Et medlem av den pakistanske hæren har tatt oppstilling i Swat-dalen. Taliban er nå iferd med å forlate området, heter det i en uttalelse. Foto: REUTERS/Ali ImamVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Deler av talibanstyrkene forsøker å flykte fra Swat-dalen i Pakistan, ifølge regjeringsstyrkene i landet.


- Vi har bekreftede rapporter om at disse Taliban-terroristene, etter å ha barbert skjegget og kuttet håret, flykter fra området, heter det i en uttalelse fra det pakistanske militæret.


Langt hår og skjegg er et typisk kjennetegn for medlemmer av den fundamentalistiske Taliban-bevegelsen. Opprørerne beskyldes nå for å fjerne den frodige hårveksten for lettere å kunne skjule seg blant sivilbefolkningen.


Den pakistanske hæren hevder også at 55 opprørere ble drept i kamper i Swat-dalen fredag. I tillegg skal tre soldater ha blitt drept.


Portforbudet i store deler av regionen ble midlertidig opphevet fredag, ifølge BBC for en periode på åtte timer. Opphevelsen gjelder i første rekke regionens største by Mingora, der den islamistiske geriljaen fortsatt biter seg fast. Dermed fikk tusenvis av sivile muligheten til å komme seg unna kampene mellom regjeringshæren og talibanmilitsen.


(NTB)