Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban ga opp Kunduz

Nordalliansen tok natt til i dag kontroll over byen Kunduz, som var den siste Taliban-kontrollerte byen nord i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban-styrkene i den beleirede nordafghanske byen Kunduz har overgitt 70 prosent av byen til Nordalliansens general Abdul Rashid Dostum, melder nyhetsbyrået Afghan Islamic Press (AIP.

AIP siterer kilder inne i Kunduz som sier at Taliban har overlevert militære installasjoner og posisjoner til Dostums styrker.

Rundt 2.000 av Dostums soldater skal ha entret Kunduz lørdag kveld, og ytterligere 500 skal ha kommet etter søndag.

Styrkene til den etniske usbekeren Dostum, samt tadsjikiske styrker i den sammensatte Nordalliansen har beleiret Kunduz i rundt 10 dager.

Forvirringen som har hersket når det gjelder Talibans overgivelse i Kunduz, tilskrives rivaliseringen mellom usbekiske og tadsjikiske fraksjoner i Nordalliansen, som begge ønsker å vinne kontrollen over Kunduz.

De 500 afghanske krigerne som har forsvart et mindre område nord for hovedstaden Kabul i fire dager, overga seg også til Nordalliansen søndag, men nekter for at de tilhører Taliban.

(NTB)

OVERGIR SEG: Flere hundre talibansoldater har overgitt seg ved Kunduz de siste dagene.Foto: SCANPIX/AP
Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart