Taliban gir slipp på tre sørkoreanske gisler

Kvinnene ble tatt i mot av Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tre av de 19 sørkoreanske gislene ble satt fri av Taliban i dag tidlig. Alle tre er kvinner. De tre ble først overbrakt til stammeledere som tok de med videre til et avtalt sted. Der ble de møtt av representanter fra Røde Kors som tok med seg kvinnene, skriver AP.

Tidligere i dag har Taliban uttalt at de så mange som åtte av de 19 gjenværende sørkoreanske gislene kan bli satt fri, skriver AP.

Opprinnelig ble 23 sørkoreanske misjonærer tatt som gisler 19. juli. De 23 satt i en buss på vei fra Kabul til Kandahar.

To mannlige gisler ble drept, mens to kvinner ble satt fri.Taliban satte som krav at tilsvarende antall militante skulle settes fri fra fengslene de satt i. Dette kravet gikk ikke myndighetene med på.

En talsmann for den sørkoreanske presidenten sier at det ikke er gitt noen løsepenger til gisseltakerne, men at Sør-Korea har lovet å holde på tidsplanen for tilbaketrekking av sine 200 soldater fra Afghanistan innen nyttår, meldte CNN i går.

Taliban gikk med på å sette fri alle gislene etter at Sør-Korea varslet at alle sørkoreanske soldater skal trekkes ut av Afghanistan innen nyttår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer