Taliban gir slipp på tre sørkoreanske gisler

Kvinnene ble tatt i mot av Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre av de 19 sørkoreanske gislene ble satt fri av Taliban i dag tidlig. Alle tre er kvinner. De tre ble først overbrakt til stammeledere som tok de med videre til et avtalt sted. Der ble de møtt av representanter fra Røde Kors som tok med seg kvinnene, skriver AP.

Tidligere i dag har Taliban uttalt at de så mange som åtte av de 19 gjenværende sørkoreanske gislene kan bli satt fri, skriver AP.

Opprinnelig ble 23 sørkoreanske misjonærer tatt som gisler 19. juli. De 23 satt i en buss på vei fra Kabul til Kandahar.

To mannlige gisler ble drept, mens to kvinner ble satt fri.
Taliban satte som krav at tilsvarende antall militante skulle settes fri fra fengslene de satt i. Dette kravet gikk ikke myndighetene med på.

En talsmann for den sørkoreanske presidenten sier at det ikke er gitt noen løsepenger til gisseltakerne, men at Sør-Korea har lovet å holde på tidsplanen for tilbaketrekking av sine 200 soldater fra Afghanistan innen nyttår, meldte CNN i går.

Taliban gikk med på å sette fri alle gislene etter at Sør-Korea varslet at alle sørkoreanske soldater skal trekkes ut av Afghanistan innen nyttår.

Ifølge Reuters gikk Sør-Korea med på flere betingelser, som å forby sine statsborgere å drive kristen misjonsvirksomhet i Afghanistan.

SETTES FRI: I går gikk Taliban med på sette fri de 19 gjenværende gislene, som ble tatt til fange 19. juli i år. Foto: Reuters/Scanpix
SETTES FRI: I går gikk Taliban med på sette fri de 19 gjenværende gislene, som ble tatt til fange 19. juli i år. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer