Taliban-gruppe står bak Pakistan-terroren: Flest barn og kvinner er drept

Minst 65 drept og 280 skadet. Flertallet er kvinner og barn. Jamaatul Ahrar tar på seg ansvaret.

I SORG: Mange mistet sine kjære da en selvmordsbomber slo til i en park i det østlige Pakistan i kveld. Foto: AFP PHOTO / ARIF ALI
I SORG: Mange mistet sine kjære da en selvmordsbomber slo til i en park i det østlige Pakistan i kveld. Foto: AFP PHOTO / ARIF ALI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 65 mennesker mistet livet da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften i en park i det østlige Pakistan i dag. Det hevdes også at over 280 personer er såret. 

Angrepet skjedde i Lahore øst i Pakistan, der flere hundre mennesker var samlet i forbindelse med en markering av påsken, opplyser lokalt politi. Al-Jazeera melder at bomben gikk av bare noen få meter fra lekeområdet til barna. 

I følge avisa Dawn har en utbrytergruppe fra Pakistans Taliban tatt på seg ansvaret for selvmordsangrepet i Lahore. Gruppen kaller seg Jamaatul Ahrar, og foreløpig er svært lite kjent om gruppa. Drepte barn sist også Bomben gikk av like ved inngangsportene til parken, nær et lekestativ for barn. 

Gruppa Jamaatul Ahrar sverget i 2014 troskap til IS, men har den senere tid snudd og vendt seg mot Taliban. Gruppa sto også bak angrepet på en skole i Peshawar i 2014, der 141 mennesker ble drept, skriver Dawn. 

Ødeleggelsen fra terroren skal være enorme, og vitner melder om grusomme scener. - Alt ristet, det var skrik og støv overalt. Etter ti minutter gikk vi ut. Det var rester av mennesker på veggene på huset vårt. Folk gråt og jeg hørte ambulanser, forteller Jawed Ali til Sky News. Ung selvmordsbomber Basert på tekniske funn sier pakistansk politi at selvmordsbomberen neppe var eldre enn 16 - 17 år, og det skal være et markant flertall av kvinner og barn blant de drepte. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer