Taliban har utnevt mannen som støtter fredssamtaler til ny leder

Etter at den enøyde lederen ble bekreftet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Taliban har utnevnt Akhtar Mohammad Mansour til sin nye leder, ifølge to høytstående medlemmer av opprørsgruppa, melder NTB torsdag.

Nyheten kommer et døgn etter beskjeden om at Taliban-leder mulla Omar har vært død i over to år.

- Enstemmig vedtatt Mansour har vært Talibans nestleder under avdøde Omar, ifølge avisa The Independent. Han har stått høyt på lista i forhold til å ta over opprørsgruppa, og skal være en av de som støtter fredssamtaler, ifølge Reuters.

- Mulla Mansour ble enstemmig vedtatt som den nye emiren av Taliban under et møte utenfor Quetta (i Afghanistan, red.journ.). En uttalelse vil følge, sier en en av de som var med på møtet, ifølge Reuters.

Narko og husarrest Akhtar Mohammas Mansour Shah Mohammed ble i 2001 oppnevnt som fly- og transportminister, ifølge FN. Han blir beskrevet som en høytstående leder av Taliban, og skal blant annet ha sittet i husarrest i Pakistan.

Han skal ha vært innblandet i narkotikavirksomhet i Afghanistan og skal være blant dem som jobber med å rekruttere folk til Taliban, ifølge FN.

Tidligere i dag kom meldingen om at fredssamtalene mellom Taliban og den afghanske regjeringen er utsatt, ifølge det pakistanske utenriksdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.