Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban hevnet seg på tyster

Skal ha informert USA om treningsleir på koran-skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag ble 80 mennesker drept da pakistanske regjeringesstyrker bombet en koranskole. USA og Pakistan hevdet at skolen ble brukt som skjulested for opprørere fra Taliban og al Qaida.

Tilhengere av Taliban og al Qaida lovet å hevne enhver som spionerer for Pakistan og USA. Og i dag ble en mann funnet drept, melder AP.

Mohammed Jan Khan levde i en stamme i nærheten av koranskolen. Han ble funnet drept i går, skutt gjentatte ganger og mishandlet. Festet til kroppen hans var en lapp skrevet på det lokale språket Pashto, og i følge tre lokale menn sto det skrevet at Khan var en spion for USA og Pakistan. Han skal ha spionert i lengre tid og blitt holdt under oppsikt av lokale Taliban-tilhengere.

Pakistansk etterretning bekrefter likfunnet og sier Khan ble drept på grunn av mistanker om at han hadde tipset myndighetene om skolen, og dermed forårsaket mandagens bombeangrep.

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for drapet. En rekke militante opprørere opererer i regionen mot grensa til Afghanistan. Flere menn har blitt drept fordi Taliban har mistenkt dem for å samarbeide med Pakistan og USA om å drepe Taliban- og al Qaida-tilhegere.

PROTEST MOT USA: En stor demonstrasjon i Pakistans hovedstad Islamabad på tirsdag anklager president Musharraf for å være amerikansk agent. Bombeangrepet mandag ble utført av pakistanse styrker, men mange pakistanere reagerer kraftig fordi de mener presidenten samarbeider for tett med USA. «Musharraf er pakistansk president eller amerikansk agent?». Foto: Scanpix
PROTEST MOT USA: En stor demonstrasjon i Pakistans hovedstad Islamabad på tirsdag anklager president Musharraf for å være amerikansk agent. Bombeangrepet mandag ble utført av pakistanse styrker, men mange pakistanere reagerer kraftig fordi de mener presidenten samarbeider for tett med USA. «Musharraf er pakistansk president eller amerikansk agent?». Foto: Scanpix Vis mer