Taliban i ferd med å ta kontroll over provinshovedstad. Har befridd 500 fanger

Kontrollerer store deler av provinshovedstaden Kunduz.

KAMPER:  Taliban har angrepet byen Kunduz i Afghanistan. Her er afghanske sikkerhetsstyrker på vei i retning av kampene i byen. Foto: AFP PHOTO / Najim Rahim
KAMPER: Taliban har angrepet byen Kunduz i Afghanistan. Her er afghanske sikkerhetsstyrker på vei i retning av kampene i byen. Foto: AFP PHOTO / Najim RahimVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban har brutt seg inn i hovedfengselet i den afghanske provinshovedstaden Kunduz og sluppet fri flere hundre krigere, ifølge to sikkerhetskilder.

Kunduz ligger nordøst i landet, 250 kilometer nord for Kabul. Åtte skal være døde, inkludert to polititjenestemenn, skriver Aljazeera. 50 skal være såret i angrepet som er det andre angrepet på byen i år.

Angrepet i morgentimene Taliban innledet en voldsom offensiv mot Kunduz mandag. Ifølge sikkerhetskilder har opprørere brutt seg inn i hovedfengselet i byen og sluppet fri flere hundre krigere.

- Halvparten av byen kontrolleres av Taliban, sier polititalsmann Sayed Sarwar Hussaini til nyhetsbyrået AFP. Øyevitner opplyser til Reuters at Talibans flagg er heist på det viktigste trafikknutepunktet i byen.

Det meldes om at rådhuset i provinsen er under Talibans kontroll. Offentlige bygg som sykehus, skoler og politistasjoner skal også ha havnet i hendene på opprørsgruppa.

Provinsmyndighetene avviser imidlertid at Taliban har tatt kontroll over sykehuset og provinskontorene. De sier at soldater har presset Taliban tilbake fra enkelte stillinger, men innrømmer at kampene fortsatt pågår i deler av byen.

Kjempet om provinsen siden 2001 Taliban har kjempet om Kunduz siden den USA-ledede koalisjonen kastet de fra makten i 2001. Gruppa har siden sommer vært på offensiven siden de først angrep byen i april i år.

Angrepet er det siste av en lang rekke angrep som har blitt utført i Afghanistan den siste tiden. På søndag mistet 13 personer livet og 33 ble skadet på en Volleyball kamp i den østlige provinsen Paktika, mens en rivaliserende gruppe med koblinger til ISIL angrep ulike politisperringer i Nangarharprovinsen.