Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban-infiltratør drepte 16 soldater

Ble «venn» med regjeringsvennlig milits sør i Afghanistan.

VERRE ENN NOEN GANG: Taliban har gjennomført 472 aksjoner i Afghanistan i januar - det høyeste antallet i januar noen gang. Her gransker lokale mannskap åstedet etter en bilbombe i urolige Helmand-provinsen sist lørdag. Dagen etter ble 16 regjeringsvennlige soldater drept av en Taliban-entreprenør i samme provins. Foto: Abdul Mailk, Reuters/NTB Scanpix.
VERRE ENN NOEN GANG: Taliban har gjennomført 472 aksjoner i Afghanistan i januar - det høyeste antallet i januar noen gang. Her gransker lokale mannskap åstedet etter en bilbombe i urolige Helmand-provinsen sist lørdag. Dagen etter ble 16 regjeringsvennlige soldater drept av en Taliban-entreprenør i samme provins. Foto: Abdul Mailk, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16 medlemmer av en regjeringsvennlig milits er drept av en Taliban-infiltratør sør i Afghanistan.

Den lokale militsen var opprettet av afghanske sikkerhetsstyrker i Gereshk-disriket i Helmand-provinsen i et forsøk på å infiltrere Taliban.

Det motsatte skjedde, Taliban lyktes i stedet med å få én av sine menn innenfor, og søndag skjøt og drepte han 16 av militssoldatene.

Ifølge en afghansk sikkerhetskilde tok Taliban-infiltratøren deretter med seg våpen og ammunisjon fra militsen og forsvant.

Taliban tar i en kunngjøring på seg ansvaret for angrepet, som er det siste i en lang rekke de siste månedene.

Ifølge amerikanske TRAC, som registrerer og dokumenterer krigshandlingene i Afghanistan, gjennomførte Taliban 472 angrep og aksjoner bare i januar, flere enn noen gang tidligere i denne vintermåneden.

(NTB-DPA).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!