Taliban inviteres til ny regjering

Regjeringen i Afghanistan fører hemmelige samtaler med Taliban-ledere for å slippe dem tilbake i regjeringskontorene, to og et halvt år etter at de ble styrtet i en USA-ledet invasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det tidligere Taliban-regimets utenriksminister, mulla Wakil Ahmed Muttawakil, og hans forgjenger mulla Ghous, er blant dem som nå er å finne i regjeringens gjestehus i Kabul, skriver Sunday Times.

Ifølge den britiske avisen har utsendinger fra president Hamid Karzai lovet de tidligere Taliban-lederne poster i regjeringen, om de støtter hans kandidatur i valget som etter planen skal holdes i september.

- Å utelukke disse folkene har bare skapt problemer, sier Arif Noorzai som er minister med ansvar for grenser og stammespørsmål i Karzais regjering.

- Planen er å danne en bredt sammensatt regjering der disse kreftene kan delta, slik at de ikke kan brukes av andre land og interesser, sier Noorzai.

Karzais invitasjon til Taliban-lederne markerer en pinlig helomvending for presidentens internasjonale støttespillere, med USAs president George W. Bush og britenes statsminister Tony Blair i spissen.

Amerikanske soldater jakter fortsatt på Taliban-soldater og ledere i Afghanistan, som et ledd i Bush-administrasjonens såkalte krig mot terror.

Seinest lørdag ble fire amerikanske soldater drept i den sørlige Zabul-provins, ifølge Pentagon av en landmine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer