Taliban inviteres til ny regjering

Regjeringen i Afghanistan fører hemmelige samtaler med Taliban-ledere for å slippe dem tilbake i regjeringskontorene, to og et halvt år etter at de ble styrtet i en USA-ledet invasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tidligere Taliban-regimets utenriksminister, mulla Wakil Ahmed Muttawakil, og hans forgjenger mulla Ghous, er blant dem som nå er å finne i regjeringens gjestehus i Kabul, skriver Sunday Times.

Ifølge den britiske avisen har utsendinger fra president Hamid Karzai lovet de tidligere Taliban-lederne poster i regjeringen, om de støtter hans kandidatur i valget som etter planen skal holdes i september.

- Å utelukke disse folkene har bare skapt problemer, sier Arif Noorzai som er minister med ansvar for grenser og stammespørsmål i Karzais regjering.

- Planen er å danne en bredt sammensatt regjering der disse kreftene kan delta, slik at de ikke kan brukes av andre land og interesser, sier Noorzai.

Karzais invitasjon til Taliban-lederne markerer en pinlig helomvending for presidentens internasjonale støttespillere, med USAs president George W. Bush og britenes statsminister Tony Blair i spissen.

Amerikanske soldater jakter fortsatt på Taliban-soldater og ledere i Afghanistan, som et ledd i Bush-administrasjonens såkalte krig mot terror.

Seinest lørdag ble fire amerikanske soldater drept i den sørlige Zabul-provins, ifølge Pentagon av en landmine.

Sju afghanske regjeringssoldater ble også drept lørdag, angivelig i sammenstøt med Taliban-soldater i den sørlige Helmad-provinsen.

NTB