Taliban-ledere fanget

To toppledere i Taliban er blant de amerikanske krigsfangene. Flere ledere av al-Qaida kan også være i amerikansk varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere kilder sier at to toppledere fra Taliban-regimet er blant fangene. De to skal angivelig være etterretningssjefen og en av de øverste militære sjefene under mullah Omar. De to er i varetekt ombord på et amerikansk krigsfartøy utenfor den pakistanske kysten, skriver USA Today.

Flere toppledere i al-Qaida kan også være i amerikansk varetekt. De antatte terrorlederne holdes fanget av amerikanske soldater i Kandahar. Det hevder anonyme militærkilder.

Pakistanske myndigheter sier at minst 200 al-Qaida-soldater er tatt til fange de siste dagene etter at de har forsøkt å flykte til Pakistan fra Tora Bora-området.

50 av dem var i går ombord i en fengselsbuss da de gjorde opprør. De drepte seks vakter før de flyktet. Åtte av fangene ble drept i kampene, og myndighetene jakter nå på de flyktede soldatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer