Taliban-ledere i Norge for fredssamtaler

Ny runde med Afghanistan-samtaler i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke ledere for opprørsgruppen Taliban er i Norge for å møte med representanter for den afghanske regjeringen for å diskutere mulige fredsforhandlinger.

Det bekrefter en talsmann fra det afghanske utenriksdepartementet, ifølge TV2.

- Deler av samtalene vil handle om fredsforhandlinger. Den informasjonen vi sitter på indikerer at det vil være toppledere fra Taliban til stede, sier Ahmad Shekib Mustaghni, ifølge kanalen.

Til amerikanske NBC News bekrefter også representanter fra Taliban at de skal møte afghanske myndigheter i Norge.

- Våre representanter leder av Sher Mohammad Abbas Stanakzai, Qari Din Mohammad Hanif, Sher Mohamad og andre har landet i Norge. De vil ha viktige samtaler med representanter for de afghanske myndighetene i løpet av to dager med fredssamtaler i Norge, sier den anonyme Taliban-representanten til NBC.

Mens representantene fra Taliban og den afghanske regjeringen møtes, kommer det ifølge NBC rapporter om kamper mellom Taliban og IS-sympatisører som har fordrevet tusenvis av mennesker fra deres hjem øst i Afghanistan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.