Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban-minister tatt

Talibans tidligere utenriksminister, mulla Abdul Wakil Mutawakel, overga seg sent fredag til amerikanske styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanistans nye regjering mener Talibans tidligere utenriksminister er en krigsforbryter og må stilles for en domstol. Den tidligere ministeren, mulla Abdul Wakil Mutawakel, overga seg fredag.

Mutawakel overga seg til amerikanske styrker i den sørlige Kandahar-provinsen sent fredag.

Utenriksministeren for Afghanistans interimregjering, Abdullah Abdullah klassifiserte Mutawakel, sammen med de øvrige Taliban-lederne, som en som burde bli siktet for forbrytelser mot menneskeheten i Afghanistan.

- De var del av problemet. De skapte elendighet for vårt folk. Verden har lidd på grunn av hva de har gjort, sa Abdullah på en pressekonferanse.

Mutawakel var talsmann for den tilbaketrukne mulla Mohammad Omar, og kan ha verdifull informasjon om hvor Omar og Osama bin Laden befinner seg. Til tross for hans nære forbindelser til mulla Omar var Mutawakel kjent som en moderat stemme som mislikte flere av de strenge påbudene Taliban innførte overfor kvinner.

Han var imot at kvinner skulle være ikledd en heldekkende hijab, og at de måtte være sammen med en mannlig slektning når de skulle gå ute. Han var også svært kritisk til sprengningen av de historiske Budda-statuene i Bamiyan-provinsen.

NTB

Tatt: Mulla Abdul Wakil Mutawakel overga seg sent fredag til amerikanske styrker. Nå risikerer han å bli stilt for retten.
Hele Norges coronakart