Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban nekter for å stå bak Kandahar-angrep

Minst 43 mennesker mistet livet i angrepet i går.

MINST 43 DREPT: En afghansk soldat står utenfor åstedet for bombeangrepet i Kandahar i Sør-Afghanistan tirsdag. Taliban nekter for å stå bak angrepet. Foto: AP/SCANPIX
MINST 43 DREPT: En afghansk soldat står utenfor åstedet for bombeangrepet i Kandahar i Sør-Afghanistan tirsdag. Taliban nekter for å stå bak angrepet. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for Taliban avviser at opprørsbevegelsen sto bak tirsdagens bombeangrep sør i Afghanistan. Minst 43 mennesker mistet livet i angrepet.

Flere bygninger ble jevnet med jorden i eksplosjonen, som rammet sentrum av den sørlige byen Kandahar, en av byene der Taliban står sterkest.

I tillegg til minst 43 drepte, ble 65 såret i eksplosjonen.

Afghanske myndigheter har antydet at Taliban er ansvarlige, men de islamistiske opprørerne tar ikke på seg skylden og fordømmer sågar angrepet.

- Vi benekter ethvert ansvar for dette angrepet der sivile ble drept og fordømmer det, sier talsmann for Taliban, Qari Yousef Ahmadi.

Det afghanske innenriksdepartementet opplyser at eksplosjonen ble utløst ved hjelp av fjernkontroll. Sprengstoffet var gjemt i en lastebil. Redningsmannskaper gjennomsøkte onsdag ruinene av bygningene på leting etter overlevende.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media