Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban ødela by før de flyktet

Taliban ødela byen Bamiyan før de flyktet derfra i helgen, melder en journalist fra BBC som selv har sett ødeleggelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det foreligger også opplysninger om etnisk rensing etter mønster av Bosnia i regionen rundt Bamiyan, i de sentrale delene av Afghanistan. Flere hundre menn fra hazara-folket skal ha blitt massakrert.

BBCs David Loyn kom fram til Bamiyan tirsdag, og ble den første vestlige journalisten som fikk se resultatet av Talibans herjinger.

Så godt som alle bygninger, butikker og bolighus ble lagt i ruiner før byen falt for den framrykkende Nordalliansen etter en to timer lang skuddveksling søndag, forteller Loyn.

Ikke bare i selve byen, men også i distriktet rundt, var det tydelig å se at hazarene hadde lidd en grufull skjebne. Basarer var blitt satt fyr på i by etter by, og flere hundre menn skal ha blitt henrettet.

Taliban vakte avsky verden over tidligere i år, da de skjøt i stykker to gigantiske og eldgamle buddha-statuer som var hogd ut i en klippe like ved Bamiyan.

(NTB)

Hele Norges coronakart