Taliban offentliggjør video av amerikansk fange

- Jeg er redd.

FANGET AV TALIBAN:  Dette stillbildet er tatt fra videoen som ble offentliggjort i går lørdag. Videoen viser den amerikanske soldaten som ble fanget av Taliban 30. juni i år. Foto: REUTERS
FANGET AV TALIBAN: Dette stillbildet er tatt fra videoen som ble offentliggjort i går lørdag. Videoen viser den amerikanske soldaten som ble fanget av Taliban 30. juni i år. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Taliban-geriljaen har offentliggjort et videoopptak av en amerikansk soldat som er blitt tatt til fange i Afghanistan.

Soldaten har vært savnet siden 30. juni. På opptaket viser han fram identitetsbrikken sin, slik at navnet lett kan leses. I tillegg bekrefter to amerikanske forsvarskilder overfor nyhetsbyrået AP at mannen faktisk er den savnede soldaten.

Mannen har barbert hode og et kort skjegg på opptaket, som ble lagt ut på en internettside lørdag. Han blir intervjuet på engelsk, og må svare på spørsmål både om krigen i Afghanistan og om islam.

Han hevder moralen blant de amerikanske soldatene i landet er lav, og at det er vanskelig å være i krig. Stemmen brister når han forteller om kjæresten hjemme i USA som han håper å gifte seg med.

- Jeg er redd, redd for at jeg ikke vil få reise hjem. Det sliter på nervene å bli holdt som fange, sier han.

Intervjueren gir så soldaten beskjed om å komme med et budskap til befolkningen i USA. Han oppordrer da amerikanerne til å presse USAs regjering til å trekke sine styrker ut av Afghanistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer