Taliban offentliggjør video av amerikansk fange

- Jeg er redd.

FANGET AV TALIBAN:  Dette stillbildet er tatt fra videoen som ble offentliggjort i går lørdag. Videoen viser den amerikanske soldaten som ble fanget av Taliban 30. juni i år. Foto: REUTERS
FANGET AV TALIBAN: Dette stillbildet er tatt fra videoen som ble offentliggjort i går lørdag. Videoen viser den amerikanske soldaten som ble fanget av Taliban 30. juni i år. Foto: REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban-geriljaen har offentliggjort et videoopptak av en amerikansk soldat som er blitt tatt til fange i Afghanistan.

Soldaten har vært savnet siden 30. juni. På opptaket viser han fram identitetsbrikken sin, slik at navnet lett kan leses. I tillegg bekrefter to amerikanske forsvarskilder overfor nyhetsbyrået AP at mannen faktisk er den savnede soldaten.

Mannen har barbert hode og et kort skjegg på opptaket, som ble lagt ut på en internettside lørdag. Han blir intervjuet på engelsk, og må svare på spørsmål både om krigen i Afghanistan og om islam.

Han hevder moralen blant de amerikanske soldatene i landet er lav, og at det er vanskelig å være i krig. Stemmen brister når han forteller om kjæresten hjemme i USA som han håper å gifte seg med.

- Jeg er redd, redd for at jeg ikke vil få reise hjem. Det sliter på nervene å bli holdt som fange, sier han.

Intervjueren gir så soldaten beskjed om å komme med et budskap til befolkningen i USA. Han oppordrer da amerikanerne til å presse USAs regjering til å trekke sine styrker ut av Afghanistan.

Den amerikanske soldaten var stasjonert ved en base øst i landet da han ble meldt savnet. De amerikanske styrkene i Afghanistan har utlovet en dusør til den som kan sørge for at han kommer til rette.

(NTB)

FANGET: Soldaten spiser. Foto: REUTERS
FANGET: Soldaten spiser. Foto: REUTERS Vis mer