Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban rømmer Kabul

Stridsvogner og andre militære kjøretøyer fulle av Taliban-soldater rullet mandag kveld ut av Afghanistans hovedstad Kabul, idet mørket senket seg over byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbaketrekningen skjedde samtidig med at Nordalliansen nærmet seg hovedstaden nordfra. Et stort antall Taliban-kjøretøyer forlot Kabul i høy hastighet langs hovedveien som fører til Talibans viktigste by Kandahar, fortalte øyenvitner. Over byen fløy amerikanske jagerfly, men det falt ingen bomber.

Talibans ambassadør i Pakistans hovedstad Islamabad benektet imidlertid at Taliban trekker seg ut av Kabul.

- Disse meldingene er falske og grunnløse. Vi har bestemt oss for å forsvare Kabul, sa ambassadøren. Han innrømmet at Nordalliansen hadde rykket fram, men sa at Taliban hadde greid å stoppe framrykkingen.

Inne i Kabul var vaktstyrken utenfor flere regjeringsbygninger betraktelig redusert. For første gang lå etterretningstjenestens hovedkvarter i mørke. Huset til den øverste dommeren var også mørklagt, og vakten var forsvunnet.

(NTB)

FANGET: Nord-Alliansen rykker fram mot Kabul. Her har to av soldatene sikret seg en krigsfange.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!