- Taliban ser rett i kamera og sier det kommer mer

Så drar de fra tv-studio som ingenting har skjedd.

BERGET LIVET:  Denne jenta blir båret til sykehus i Peshawar med et dypt kutt over øyet etter den verste skolemassakren siden Beslan i 2004. Foto: Mohammad Saijad, AP/NTB Scanpix.
BERGET LIVET: Denne jenta blir båret til sykehus i Peshawar med et dypt kutt over øyet etter den verste skolemassakren siden Beslan i 2004. Foto: Mohammad Saijad, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Situasjonen ved det største sykehuset nær skolemassakren i Peshawar er så prekær og kaotisk at helsepersonellet ikke rekker å sjekke blodtypen til de mange som trenger blod raskt.

Derfor får alle som ikke vet sin egen blodtype eller som ikke er i stand til å fortelle det, samme type blod - 0- (null minus). Den fyller opp for de fleste typer i en krisesituasjon.

- Pakistan Røde Halvmåne hadde raskt 1200 blodposer med denne typen raskt på plass, og vi samler mer her i hovedstaden Islamabad, 110 kilometer og halvannen time kjøring unna, sier Norges Røde Kors' stedlige representrant, Astrid Sletten, til Dagbladet.

Tirsdag kveld meldes det om at 141 personer ble drept i Taliban-angrepet. 132 av dem skal være barn. Terrorangrepet beskrives som det verste i Pakistans historie.

Røde Kors i en rekke land samarbeider med søsterorganisasjonen Røde Halvmåne.

Organisering av blodbanker og opplæring av frivillige i førstehjelp og livreddende tiltak har høyeste prioritet i Røde Halvmåne- og Røde Kors-samarbeidet i denne delen av Pakistan.

Og det fungerte i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer