Taliban-sjefens kone drept

I amerikansk rakettangrep mot svigerfarens hus.

TALIBAN-LEDER: Baitullah Mehsud (35) leder pakistanske Taliban. Dette bildet er fra en av de sjeldne pressekonferansene han har hatt. Bildet er fra mai 2008. Foto: EPA/STR/SCANPIX
TALIBAN-LEDER: Baitullah Mehsud (35) leder pakistanske Taliban. Dette bildet er fra en av de sjeldne pressekonferansene han har hatt. Bildet er fra mai 2008. Foto: EPA/STR/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pakistanske myndigheter sier kona til lederen av pakistanske Taliban, Baitullah Mehsud, ble drept i et amerikansk missilangrep natt til i dag.

Angrepet fant sted i Sør-Waziristan, nordvest i Pakistan på grensa til Afghanistan.

Ifølge slektninger av Mehsuds avdøde kone var Taliban-lederen ikke tilstede, da missiler fra et ubemannet fly traff svigerfarens hus i den bortgjemte landsbyen Makeen.

- Baitullah er i sikkerhet og i live, sier Iqbal Mehsud, fetter av den drepte kvinnen til nyhetsbyrået Reuters.

Det var Mehsuds andre kone som ble drept i rakettangrepet. De to hadde ingen barn sammen.

USA har utlovet en dusør på 30 millioner kroner til de som sørger for at Mehsud blir tatt. Lederen av Tehrik-i-Taliban Pakistan er blant annet mistenkt for å stå bak attentatet mot Benazir Bhutto og har truet med terroranslag mot USA.

De amerikanske luftangrepene mot Sør-Waziristan er trappet opp den siste tiden, etter at Pakistans regjering innledet en offensiv mot Taliban-lederen i juni.

Drapet på Mehsuds kone betyr at myndighetene nærmer seg i jakten på den beryktede Mehsud, mener eksperter.- Det virker som de har god etterretningsinformasjon. Det er ingen tvil om det. De nærmer seg og de holder presset oppe mot disse menneskene, sier den politiske kommentatoren og pensjonerte generalen Talat Masoodtil AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer