Taliban-soldater okkuperte politistasjon

Politimennene måtte gi tapt etter flere timer med kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hundrevis av Taliban-soldater tok kontroll over politihovedkvarteret i Uruzgans provinshovedstad Chora, melder nyhetsbyrået AP.

Da hadde det pågått kamper med Taliban-medlemmene og rundt hundre politimenn som befant seg inne i bygningen, opplyser en lokal tjenestemann, som ønsker å være anonym.

De militante opprørerne forlot politihovedkvarteret, men mange av dem holdt seg fortsatt i området og politiet returnerte derfor ikke umiddelbart, sier den regionale politisjefen Rozi Khan til nyhetsbyrået AP.

Ifølge Khan skal ingen politimenn skal være skadd i kampene.

I et annet angrep ble en politipost angrepet i den sørøstlige Zabul-provinsen. Den lokale politisjefen og fire politimenn ble drept i det som antas å være et angrep fra Taliban.

Politisjefen Ghulam Rasool var på vei gjennom området for å advare mot militære angrep på politiposter da bilen hans ble truffet av en granat, sa den regionale talsmannen.

De siste ukene har vært de mest voldelige og urolige siden Taliban-regimet ble fjernet i 2001. Særlig i det sørlige Afghanistan har militante trappet opp angrepene. Omkring 400, de fleste militante opprørere, er rapportert omkomne i de siste ukene.

Senest mandag åpnet en amerikansk militærkolonne ild mot afghanere etter at de selv havnet i en dødsulykke. Minst åtte ble drept og 107 personer ble skadet under de verste opptøyene i hovedstaden Kabul.

PÅ VAKT: Etter de siste ukers økning av vold og uro har afghanske soldater og politimenn vært ute i gatene for å holde ro og orden. En politimann ble drept da han skulle advare mot angrep på politiposter. Det skjedde samme dag som Taliban-soldater okkuperte politihovedkvarteret i byen Chora. Foto: Reuters/Scanpix
PÅ VAKT: Etter de siste ukers økning av vold og uro har afghanske soldater og politimenn vært ute i gatene for å holde ro og orden. En politimann ble drept da han skulle advare mot angrep på politiposter. Det skjedde samme dag som Taliban-soldater okkuperte politihovedkvarteret i byen Chora. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
<B>FLERE DREPTE OG SKADDE:</B> Etter trafikkulykken åpnet amerikanerne ild mot sivile afghanere. I alt åtte mennesker ble drept, 107 skadd.
<B>DØDSULYKKE:</B> En amerikansk militærkolonne havnet i en dødsulykke mandag.