Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban stormet afghansk fengsel - rundt 350 fanger på rømmen

Vakt drept.

STORMET FENGSEL: Afghansk Taliban har stormet et fengsel i byen Ghazni og frigitt mange av fangene, opplyser lokalt politi.  EPA/JALIL REZAYEE
STORMET FENGSEL: Afghansk Taliban har stormet et fengsel i byen Ghazni og frigitt mange av fangene, opplyser lokalt politi. EPA/JALIL REZAYEE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Taliban har stormet et fengsel i byen Ghazni i Afghanistan og frigitt flere fanger, opplyser lokalt politi gjengitt av BBC.

Så mange som 350 fanger skal nå være på rømmen.

Flere politifolk skal være drept i angrepet mandag morgen. En reporter fra Reuters som er på stedet, sier han så likene av to personer som så ut til å være selvmordsbombere samt en sprengt bil som trolig har blitt brukt til å ødelegge hovedinngangen til fengselet, ifølge NTB.

En talsmann for Taliban sier menn med skytevåpen og bomber angrep fengslet klokken 2 natt til mandag lokal tid.

- 40 fengselsvakter og personer fra sikkerhetsstyrkene ble drept, og viktige militære mujahedin-representanter er satt fri, hevder talsmannen. Gruppen er kjent for å overdrive antall drepte når de angriper utenlandske mål eller regjeringsmål.

Viseguvernør Mohammed Ali Ahmadi sier 352 fanger ble sluppet fri og at rundt 150 av disse til hørte Taliban, skriver NTB.

Han sier sju talibanmedlemmer og fire personer fra sikkerhetsstyrkene ble drept.Sikkerhetspersonell vil ikke bekrefte hvor mange fanger som var i fengselet eller hvor mange som ble skadd og drept i angrepet. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!