Taliban tar ansvaret for selvmordsbombe i Kabul

Eksplosjonen skjedde i området hvor det er flere utenlandske militærbaser, bare timer etter Barack Obama gjestet landet.

BESØKTE KABUL: USAs president Barack Obama hadde besøkt Kabul bare timer før eksplosjonen fant sted. En selvmordsbomber detonerte en bilbombe i hovedstaden Kabul onsdag morgen. På bildet holder Obama en tale på Bagram flybase i Kabul. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIX
BESØKTE KABUL: USAs president Barack Obama hadde besøkt Kabul bare timer før eksplosjonen fant sted. En selvmordsbomber detonerte en bilbombe i hovedstaden Kabul onsdag morgen. På bildet holder Obama en tale på Bagram flybase i Kabul. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kraftig bilbombe eksploderte i Afghanistans hovedstad Kabul onsdag morgen, bare timer etter at USAs president Barack Obama hadde vært i byen. Taliban tar ansvaret.

Eksplosjonen som kunne høres over hele byen, var ifølge politisjefen i Kabul, Ayub Salangi, en selvmordsbombe på Jalalabad-veien, lengst øst i byen, der det er flere utenlandske militærbaser.

Han sier at angrepet var rettet mot et gjestehuskompleks som er kjent som Green Village i nærheten av flyplassen, og en AFP-fotograf sier han har sett minst to sårede, blant dem en kvinne med store brannskader, og røyk fra gjestehuset.

Eksplosjonen ble fulgt av skuddveksling, ifølge en annen polititjenestemann.

Vitner forteller at det var flere eksplosjoner også i sentrum av byen, og en talsmann for NATO bekreftet at de var klar over flere eksplosjoner.

I en telefon til nyhetsbyrået Reuters påtar Taliban seg ansvaret. Talsmann Zabihullah Mujahid sier at en av deres folk sprengte bilen sin i lufta foran en vestlig militærbase, mens andre hadde gått inn i basen for å slåss videre, og at «fienden hadde lidd store tap».

Den amerikanske ambassaden oppfordret straks sine folk til å holde seg unna vinduer og søke dekning. Ambassaden er i diplomatdistriktet som for få uker siden ble angrepet av Taliban.

Obama var i løpet av natten på et seks timer langt besøk i Kabul.

Før han fløy tilbake til USA grytidlig onsdag morgen, undertegnet han en samarbeidsavtale med president Hamid Karzai i palasset hans, møtte amerikanske soldater og talte direkte til det amerikanske folk på TV.

(NTB)