Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban-terrorister, eksplosjon og skuddvekslinger ved den spanske ambassaden i Kabul

Åtte personer skadd i terrorangrep.

 BOMBE:  Afghanske sikkerhetssyrker bærer en skadet mann vekk fra området rundt den spanske ambasseden i Kabul som ble rammet av en eksplosjon fredag kveld, lokal til. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
BOMBE: Afghanske sikkerhetssyrker bærer en skadet mann vekk fra området rundt den spanske ambasseden i Kabul som ble rammet av en eksplosjon fredag kveld, lokal til. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spanias ambassade i Kabul og et nærliggende gjestehus ble fredag kveld lokal tid utsatt for et angrep fra terrorister.

Det ble meldt om en kraftig eksplosjon og skuddveksling i Sherpoor-området i Kabul.

Mot ambassadeområder Sherpoor er et område med mange ambassader og ambassadeboliger. Ifølge CNN melder et sykehus like ved ambassaden om sju skadde afghanere og en skadd afghansk soldat.

En spansk polititjenestemann skal ha blitt skadet i angrepet, ifølge spanske El Pais. Avisa skriver også at det spanske utenriksdepartementet bekrefter at den spanske ambassaden skal ha blitt utsatt for et angrep, men at det nå er over. En talsperson for det afghanske innenriksdepartementet skriver på Twitter at eksplosjonen skal stamme fra en bilbombe. Den spanske avisa El Pais melder at det dreier seg om en selvmordsbomber.

Eksplosjonen gikk av nær den spanske ambassaden, før flere terrorister skal ha tatt seg inn i et gjestehus.

En Taliban-talsmann hevder i en pressemelding at det er deres terrorister som har slått til med en selvmordsbomber. Skuddvekslinga avtok rundt klokka 16 norsk tid, men flere skudd skal ha blitt hørt igjen rundt klokka 17.
- Etter en eksplosjon i en bil, så gikk noen selvmordsbombere inn i et gjestehus nær den spanske ambassaden. Spesialstyrker har ankommet stedet og sperret det av, sier Homayoon Aini i det spanske innenriksdepartementet til avisa Cadenaser.

Taliban selv skriver i pressemeldinga at de har angrepet et gjestehus hvor mange utlendinger bor.

UNDER ANGREP:  Afghanske sikkerhetsstyrker ankommer her Spanias ambassade i Kabul, etter et antatt selvmordsangrep.
UNDER ANGREP: Afghanske sikkerhetsstyrker ankommer her Spanias ambassade i Kabul, etter et antatt selvmordsangrep. Vis mer

De siste åra har Taliban med jevne mellomrom slått til mot steder hvor utlendinger oppholder seg i Kabul.

Et vanskelig år Dette er den første kampsesongen at afghanske sikkerhetsstyrker står på egne ben i Afghanistan. NATOs ISAF-styrke trakk seg ut i fjor og nå er det bare rådgivere og opplæringspersonell igjen. I sommer var det rundt 50 nordmenn i Afghanistan som drev med rådgivning og opplæring.

- Situasjonen i Afghanistan er ekstremt ustabil, skriver den amerikanske ambassaden i en advarsel til sine borgere i dag.

Etter at ISAF trakk seg ut, har imidlertid afghanske styrker hatt store utfordringer med å slå tilbake mot Taliban. I september, ti måneder etter at ISAF trakk seg ut, tok Taliban Afghanistans femte største by; den nordlige regionhovedstaden Kunduz.

Denne uka har over 60 personer blitt drept i et Taliban-angrep mot flyplassen i Kandahar i det sørlige Afghanistan.

"DEN NORSKE PROVINSEN" i 2006:: De norske styrkene i ISAF-styrken opererte i Faryab, en provins i det nordvestlige Afghanistan. Slik så ansvarsfordelingen ut da de norske styrkene var i Afghanistan gjennom ISAF i 2006.
"DEN NORSKE PROVINSEN" i 2006:: De norske styrkene i ISAF-styrken opererte i Faryab, en provins i det nordvestlige Afghanistan. Slik så ansvarsfordelingen ut da de norske styrkene var i Afghanistan gjennom ISAF i 2006. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media