Taliban truer velgerne i Afghanistan

Har truet med å kutte av fingrene til de som velger til uka.

VALG: En afghansk soldat holder vakt nær en plakat av presidentkandidaten Abdullah Abdullah. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
VALG: En afghansk soldat holder vakt nær en plakat av presidentkandidaten Abdullah Abdullah. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går advarte Taliban afghanerne mot å gå til stemmelokalene. Det gjorde de gjennom at flygeblader og plakater som ble spredd i landsbyer i flere landsbyer i Afghanistan. Der framkommer trusler om å angripe stemmelokalene, samt kutte av velgernes fingre.

Den islamistiske organisasjonen ønsker å tvinge afghanerne til å boikotte presidentvalget.

Nyhetsbyrået Associated Press fikk tak i et av flygebladene som ble spredd av Taliban. Der framkommer det trusler om at Taliban vil kutte av både neser og ører til de som stemte på førstkommende torsdag.

«Du bør la være å delta i valget, og du bør holde deg unna valglokalene. Det vil være myndighetspersoner der, og det kan komme angrep rettet mot dem. Du bør la være å delta i valget fordi du kan bli et ofrene av våre aksjoner, »het det seg i brevet som var signert Ghulam Haidar, som er Talibans operasjonskommandør i Taliban. Videre sto det at de som hadde fingre dynket i blekk, som er måten å gjenkjenne velgerne på, ville få fingrene kuttet av.

Taliban-talsmann Quari Yousuf Ahmadi bekrefter truslene overfor Al Jazeera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer