Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Taliban var snille med meg

Etter å ha blitt løslatt av Taliban i går, fortalte den franske journalisten Michel Peyrard at de hadde behandlet ham med godhet og gitt ham enerom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han passerte grensa til Pakistan i kveldstimene etter nesten en måned som Talibans fange. Der ble han tatt i mot av representanter fra den franske ambassaden i Pakistan.

- Den første dagen var tung. Deretter var forholdene akseptable. Vi fikk mat og kunne få egen rom hvis vi ville, forteller Peyrard som jobber for magasinet Paris Match.

Han tok seg inn i det sperrede landet iført heldekkende kvinneklær to dager etter at amerikanerne startet bombinga. Han hadde fått flere visum-avslag, men insisterte på å dekke krigen innenfra.

- Det er en ganske dum historie, sier Peyrard om hvordan han ble arrestert.

Iført den tradisjonelle burkaen satt han i en bil sammen med en pakistansk journalist-kollega, skriver CNN.

- Ved en av sjekkpunktene ønsket noen Taliban-folk å sitte på med oss. De kjente igjen pakistaneren fordi han hadde intervjuet dem to uker tidligere. Da ble også jeg avslørt.

Taliban truet med å dømme ham for spionasje, blant annet fordi han hadde med en satellitt-telefon - noe som er strengt forbudt i Afghanistan.

ENDELIG LØSLATT: Michel Peyrard blir møtt av en fransk diplomat ved grenseovergangen Torkham 35 kilometers vest for Peshawar.
Hele Norges coronakart