Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taliban

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Taliban-militsen i Afghanistan har spredd sitt terrorregime til grensa mot Usbekistan, Turkmenistan og Tadsjikistan. Fanatikerne fører ikke bare krig mot politiske motstandere, men mot landets kvinner, som tvinges bort fra skoler og universiteter og inn i hjemmene og bak sløret. I nabostatene er militærstyrker i alarmberedskap. Flyktningstrømmen tiltar, det samme gjør smugling av våpen og narkotika. Også i Moskva er det bekymring for Talibans frammarsj, russiske soldater har lenge vært utplassert i Tadsjikistan. Taliban får på sin side hjelp fra Pakistan og støttes stilltiende av USA, som ønsker å lede oljen fra de tidligere sovjetrepublikkene utenom Iran.
  • Den aktive og passive støtten USA og Vesten for øvrig viser Taliban-bevegelsen, kan vise seg skremmende korttenkt. Med sin fanatisme kan Taliban bare skape uro og kaos i et område som allerede er på randen av sammenbrudd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!