Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Talibanleder: - Vi kommer tilbake

LONDON (Dagbladet): Maulana Abdullah Sahadi er en av flere Taliban-ledere som for tida holder seg i skjul i Pakistan. - Når tida er inne, vil vi komme tilbake, sier 28-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Sunday Telegraph som bringer historien om Abdullah Shahdi som var nestkommanderende til forsvarsministeren da regimet regjerte i Afghanistan.

De tidligere Taliban-lederne gjemmer seg i området Baluchistan, ikke langt fra grensa mellom Pakistan og Afghanistan.

Her har de søkt tilflukt i sikre hus og skoler siden amerikanske styrker inntok Kandahar i desember i fjor.

- Vi raket av oss skjegget og skiftet fra hvite turbaner til grønne og svarte med hvite striper slik de bruker i Kandahar. Vi satte oss i biler og kjørte over grensa, forteller Maulana Abdullah Sahadi til den britiske avisa The Sunday Telegraph fra sitt skjulested i Pakistan.

Han hevder pakistanske myndigheter snudde ryggen til.

Møtte bin Laden

Seinere denne uka skal Pakistans president Pervez Musharraf på offisielt besøk til Washington, der han skal ha samtaler med visepresident Cheney og spise lunsj med president Bush i Det hvite hus.

I tillegg til den tidligere nestsjefen i forsvarsdepartementet skal flere tidligere Taliban-ministrer av høy rang være blant dem som nå oppholder seg i Afghanistans naboland.

Saudi eller Jemen

Både Abdul Razzak, innenriksminister under Taliban, justisminister Turabi og kulturminister Qadratuallah Jamal, samt en av mulla Omars talsmenn skal være blant disse.

Ifølge Sahadi var Osama bin Laden i Afghanistan da Taliban-regimet falt.

- Jeg snakket med ham den dagen vi overga Kandahar, han var i Paktia og hadde det fint. Nå tror vi han oppholder seg i Saudi eller Jemen, sier Sahadi.

MORO: To menn morer seg med tradisjonell afghansk bryting mens de står i kø for å få jobb hos amerikanske styrker ved flyplassen i Kandahar.
Hele Norges coronakart