Talibanleder drept i Pakistan

Abdullah Mehsud ble løslatt fra Guantanamo i 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talibanleder er drept etter å ha blitt omringet av pakistanske styrker nær grensen til Afghanistan, opplyser en talsmann for innenriksdepartementet tirsdag.

Abdullah Mehsud var blant lederne av en talibangruppe i Pakistan, som skal ha sneket seg over grensen til Afghanistan og gjennomført flere angrep på Amerikanske og Afghanske soldater.

Han ble løslatt fra Guantanamo i 2004. Senere samme år sto han bak kidnappingen av to kinesiske ingeniører som jobbet i Sør-Waziristan i Pakistan.

Mandag kveld ble han drept i distriktet Zhob i Baluchistan-provinsen, nær grensen til Afghanistan.

- Han ble drept i et hus i Zhob, der han oppholdt seg sammen med tre støttespillere, sa talsmann for det pakistanske innenriksdepartementet, Javed Iqbal Cheema tirsdag.

Ifølge myndighetskilder i provinsen sprengte Mehsud seg selv i lufta for å unngå å bli tatt til fange, og tre støttespillere ble pågrepet.

(NTB)

DREPT: Abdullah Mehsud ble drept mandag kveld i distriktet Zhob i Baluchistan-provinsen, nær grensen til Afghanistan. Foto: M. SAJJAD/AP/Scanpix
DREPT: Abdullah Mehsud ble drept mandag kveld i distriktet Zhob i Baluchistan-provinsen, nær grensen til Afghanistan. Foto: M. SAJJAD/AP/Scanpix Vis mer