GOD TONE: Pakistans statsminister Yusuf Raza Gilani (t.h.) tar CIA-sjef David Petraeus i hånda, mens USAs ambassadør til Pakistan Cameron Munter ser på. Foto: REUTERS/Mian Khursheed/Scanpix
GOD TONE: Pakistans statsminister Yusuf Raza Gilani (t.h.) tar CIA-sjef David Petraeus i hånda, mens USAs ambassadør til Pakistan Cameron Munter ser på. Foto: REUTERS/Mian Khursheed/ScanpixVis mer

Talibanleder tror ikke på fredsforhandlinger

Sverger til krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Afghanistan-baserte Taliban-lederen Maluvi Fazlullah har sverget på å vende tilbake til Pakistan for å ta opp våpnene og føre krig i sin tidligere høyborg Swat-dalen.

Fazlullah sier han tviler på at den pakistanske regjeringen er i seriøse fredsforhandlinger med militante grupper.

- Vi ofret livene våre, forlot hjemmene og landsbyene våre for sharialovens skyld og vi vil gjøre hva vi kan for å få iverksatt sharia i Malakand-regionen og resten av Pakistan, sier Taliban-lederens talsmann Sirajuddin Ahmad til nyhetsbyrået Reuters.

Nye advarsler fra USA Trusselen fra Taliban kommer samtidig som USAs utenriksminister Hillary Clinton er på besøk i Pakistan, hvor hun har fornyet sine advarsler til landets myndigheter om at de må slå hardere ned på militante grupper i landet.

- Vi komme til å presse pakistanerne veldig hardt på hva de er villige til å gjøre i samarbeid med oss for å fjerne skjulesteder og de vedvarende truslene ved grensa, sa Clinton torsdag, etter møter med både afghanske og pakistanske ledere.

Tror ikke på fred Pakistanske myndigheter og andre ledere av Taliban-bevegelsen i landet sier de er klare for fredsavtaler. Fazlullah, som er basert i Afghanistan, sier han er skeptisk til dette.

- Pakistanske ledere kommer alltid til oss via noen andre når forholdet deres til USA har forverret seg, og de ber oss hjelpe dem å skape fred i landet. Men de glemmer sine løfter og blir tøffere igjen når forholdet til USA er gjenopprettet. Vi kan disse triksene til pakistanske ledere og vi stoler ikke på deres løfter, sier Taliban-lederens talsmann.

(NTB)


VIL PRESSE: Hillary Clinton sier USA vil presse Pakistan hardt i forhandlingene. Foto: AFP/Aamir Qureshi/Scanpix
VIL PRESSE: Hillary Clinton sier USA vil presse Pakistan hardt i forhandlingene. Foto: AFP/Aamir Qureshi/Scanpix Vis mer