Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Talibans øverste leder truer USA

- En stor plan kan om kort tid komme til å ødelegge USA, truer mullah Mohammed Omar, Talibans øverste leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I intervjuet med BBC, som ble gjort i dag ved hjelp av en mellommann på satellitttelefon, sier Omar også at Taliban ikke vil delta i en afghansk samlingsregjering:

- Vi vil heller dø enn å støtte en ond regjering, sier han, og legger til at man har forsøkt å få i stand en bred regjering i 20 år, uten å lykkes.

- Hva mener du med ødeleggelse av Amerika? Har du en konkret plan for hvordan den skal settes ut i livet?

- Planen vil gå sin gang, hvis Gud vil, blir den iverksatt. Men det er en enorm oppgave, som er utenfor menneskets vilje og fatteevne. Hvis Guds hjelp er med oss, kommer dette til å skje i løpet av kort tid. Husk denne spådommen!

- Osama bin Laden skal ha truet med at han vil bruke kjernefysiske, kjemiske eller biologiske våpen mot Amerika. Er din trussel forbundet med hans?

- Dette har ikke noe å gjøre med våpen. Vi håper på Guds hjelp. Det handler i virkeligheten om utslettelsen av Amerika, og hvis Gud vil, kommer Amerika til å falle.

Ifølge Omar har Taliban fortsatt kontrollen i fire eller fem av Afghanistans provinser og han sier at militsen nå vil reorganisere sine styrker og kjempe videre.

- Det betyr lite om vi har kontrollen i to eller 20 provinser. En gang hadde vi ikke en eneste provins, men vi skaffet oss deretter kontrollen over alle sammen, sier Omar til BBC, og understreker at kampene i Afghanistan langt fra er over.

(NTB-AFP-Reuters)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!