<strong>PEKER RIKTIG VEI:</strong> Makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets mener dagens tall lover godt for norsk økonomi. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix.
PEKER RIKTIG VEI: Makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets mener dagens tall lover godt for norsk økonomi. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix. Vis mer

- Tallene bekrefter en solid norsk økonomi

Dagens tall lover godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen.no): Hver måned utarbeider DNB en innkjøpssjefsindeks (PMI). Denne indeksen gir oss innsikt i potensiell fremtidig vekst i norsk økonomi.

En PMI over 50 indikerer vekst, mens under 50 indikerer tilbakegang.

Slik sett lover det veldig godt når DNB legger frem en PMI på 53,8 i august, tilsvarende en oppgang på 5,1 poeng fra juli.

- Ser mer forenlig ut

PMI består av flere delindekser, og det var først og fremst delindeksene for produksjon og nye ordre som trakk opp i august.

Hjemmemarkedsordrene steg markant, mens eksportordrene var på omtrent samme nivå som i juli.

- Dette var de samme delindeksene som bidro til å trekke PMI ned i juli, skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal og makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB i en kommentar.

- Etter store variasjoner i PMI gjennom sommeren, ser nivået på PMI i august mer forenlig ut med andre indikatorer for industrien. Nå er alle delindeksene igjen over 50, og indikerer dermed økt aktivitet, fortsetter de.

- Bekrefter solid bilde

Trenden i PMI har likevel vært nedadgående det siste året.

- Disse tallene bekrefter det solide bildet av norsk økonomi i øyeblikket, og er etter vårt syn nøytrale for rentesettingen, skriver DNB-analytikerne.

- Vi tror Norges Bank vil vektlegge svekkelsen internasjonalt på september-møtet og avstå fra å heve renten, men samtidig signalisere en renteheving i desember, fortsetter Aamdal og Størm Fjære.

Andre økonominyheter:
Nordea Markets: Ramler verden sammen?
- Markedet er schizofrent

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer